Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Kaspersky ABD'nin Casusluk Programını Deşifre Etti

Kaspersky,hemen hemen dünya üzerindeki tüm bilgisayarlara erişebilen bir siber casusluk programını açığa çıkardı. Gelen haberlerde,söz konusu kötü amaçlı programın NSA ile (Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi) bağlantılı olabileceği yer alıyor.Bu şekilde dünya çapında birçok bilgisayara kulak misafiri olduğu iddia ediliyor.Kaspersky sabit disklerdeki spyware'ların batıdan gelen siber casusluk operasyonlarından (Equation grubu-casus programların yazarları) kaynaklanan komplonun büyük bir parçası olduğunu raporunda vurguladı.

Yaklaşık 40 ülkedeki farklı bilgisayarlarda yapılan araştırmalarda fazlasıyla kötü yazılımın gün ışığına çıktığını belirten Kaspersky yetkilileri, en fazla virüsü İran,Rusya,Pakistan,
Afganistan,Çin,Suriye,Yemen,Cezayir ve Mali'de bulduklarını ve saldırıların genellikle devlet kurumlarına veya askeri kurumlara yapıldığını belirtti.
Kaspersky'dan Costin Raiu, casusların kolayca bu saldırıları yapmak için sabit disk eylemlerini yönlendiren kaynak kodlarına erişimi kazandığını açıkladı.Ancak kaynak kodlarına nasıl eriştikleriyle alakalı herhangi bir bilgi vermedi.Bu arada hiçbir devlet kurumuna kaynak kodunun verilmediği açıklaması da raporda not düşülmüş.Tüm bunlara rağmen eski bir çalışan casusların kaynak koduna erişim için yazılım geliştiricisi gibi hareket ettiği söylüyor.Ortalıkta dolaşan dedikodulara göre emekliye ayrılan bir NSA çalışanı Kaspersky’nin verdiği bilgileri doğruladı. Fakat NSA yetkileri bu konudaki sessizliğini hala koruyor.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: