Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Alzheimer Hastalığı Konusunda Yeni Umut Yeni gelişmeler Var

İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi’nden bilim insanları Alzheimer hastalığını erken evrelerinde durdurmayı başaracak yeni bir ilaç geliştirme aşamasında olduklarını açıkladı.dünyada 135 milyon Türkiye'de ise 300 bini aşan Alzheimer'a karşı artık çaresiz değil.Bilim adamlarının geliştirdiği kolesterol hapı içerikli bir ilaç amansız hastalığı durdurdu.Bunama hastalığı olarak bilinen Alzheimer'ın tedavisinde önemli bir aşama kaydedildi.
Natural Structural and Molecular Biology isimli akademik dergide yayınladıkları araştırma raporunda beyinde Alzheimer’a neden olan plakaların oluşmasını engelleyen doğal bir molekül keşfettiklerini açıkladı.

Alzheimer hastalığının,temel olarak 10 tane belirtisi bulunuyor.Bu belirtilerden bir ya da birkaçının yaşıyorsanız uzmana danışmalısınız.

. Günlük yaşamı etkileyecek kadar unutkan olma (kişilerin adlarını, olayları hatırlayamama),
. Gündelik işleri yapamama (yemek yapmak gibi),
. Kelimeleri bulurken zorlanmak,
. Tarihleri ve bilinen yolları hatırlayamama,
. Çok basit konularda bile karar vermede güçlük çekme,
. Hesap yapamama, pratik düşünmede zorluk çekme,
. Eşyaların yerlerini karıştırmak (koyarken başka yere koymak),
. Davranışlarda ve ruh halinde değişiklik,
. Karakter özelliklerinin değişmesi
. Sorumluluk almaktan kaçmak

Hastalığın tanısı nasıl konulur?
Öncelikle yukarıdaki belirtilerden bazıları sizde varsa bir psikolog ya da sinir hastalıkları uzmanına başvurmanız gerekir.Çekilen beyin filmi,yapılan kan tahlilleri ve laboratuvar tetkikleri ile alzheimer hastalığı diğer hastalıklardan ayırt edilmeye çalışılır.Çünkü her unutkanlık,bu hastalığın belirtisi değildir.Bu şekilde hastalığın kesin tanısı konur.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: