Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Araştırmacılar Spheree 3D görüntü küresel ekran geliştirdi

Brezilya'nın Sao Paulo Üniversitesi ve Kanada'daki British Columbia Üniversitesi'nden araştırmacılar,kullanıcıların görmesini sağlayan bir küresel ekran geliştirir,üç boyutlu nesneleri ve onlarla etkileşim. Spheree denilen teknolojisi,küresel bir yüzey üzerinde yüksek çözünürlükte nesnelerin şeklini projelendirme yeteneğine ilk ekran ve kullanıcıların 3D ekran hareketlerini kullanarak etkileşim sağlar. Cihaz izleyici merkezinde görünür görüntüleri ve animasyonları görebilirsiniz,içinde yarı saydam bir küre şeklindedir.Bu teknoloji,bir optik yanılsama dayanmaktadır.

Topun tabanı içinde Spheree kürenin iç yüzeyinde görüntüyü aydınlatmak 8 mini projektörler alınmış ve özel bir yazılım geliştirilmiş.. Mini projektörler geleneksel projektörlerin daha düşük çözünürlük ve parlaklık vardır.Ancak Brezilyalı ve Kanadalı araştırmacılar uluslararası bir ekip sorunsuz kalite kaybı olmadan yansıtılan görüntülerin birçok çözünürlük ve parlaklığı birleştiriyor.FastFusion denilen otomatik kalibrasyon algoritması kullanır.Temel web kamerası algoritma topa projektörlerin tarafından yansıtılan bireysel görüntülerin konumunu görmek ve her görüntünün bir parçası son görüntüyü alma sürecinde ne olduğunu anlamaya olanak sağlar.

Bir kullanıcı topun bir tarafında,ve daha sonra başka birtarafa gider,görüntü veya animasyon,genellikle bozuk ya da sadece gözle görünür hale gelir.Bunu önlemek için, cihaz yazılımının 6 kızılötesi kameralar ile kullanıcının hareketini izlemek için Hareket İzleme,entegre edilmiştir.Kameradan verilen veriler, bilgisayar sürekli kullanıcıya görüntünün doğru konumlandırma için ayarlanır. Geliştiriciler Spheree versiyonu gelecek video oyunları ya da her zamanki oyuncaklar için kullanılabilir ve topu daha büyük bir versiyonu takım projeler ya da müze sergiler için yararlı olacağını düşündürmektedir.

Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: