Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Cep Telefonuyla Kan Tahliline Avea Desteği Hazırlanın

Kaliforniya Üniversitesi(University of California Los Angeles/UCLA)ve aynı üniversiteden bioteknoloji ve nanoteknoloji alanındaki çalışmalarıyla fark yaratan Dr.Aydoğan Özcan’ın sağlıkta yeni bir dönem başlatan çalışması,Avea’nın ortaklığı ve katkılarıyla Mobil Tahlil Projesi olarak hayat buluyor.
Mobil Tahlil Projesi,yakın bir gelecekte zamandan ve büyük yatırımlardan tasarruf edilerek,kan sayımı gibi tahliller ile sıtma,AIDS,tüberküloz vb. hastalıklara cep telefonu kullanılarak uzaktan tanı ve teşhis konulmasını mümkün kılacak.Proje tamamlandığında,cep telefonu aracılığıyla bazı hastalıkların tetkiki için tahlil yapılabilecek,sonuçlar mobil iletişim yoluyla sağlık merkezlerine anında iletilebilecek.
Projenin detaylarının paylaşıldığı basın toplantısı,Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımlarıyla,Avea CEO’su Erkan Akdemir ve Avea Ar-Ge Direktörü Egemen Kurdoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.Toplantıda,proje detayları Dr.Aydoğan Özcan tarafından canlı demonstrasyon aracılığıyla paylaşıldı.
Konuşmasında,sağlık alanı ile mobil teknolojileri birleştirme yolunda ilk adımı attıklarının altını çizen Avea Ar-Ge Direktörü Egemen Kurdoğlu;“Mobil Tahlil Projesi'yle sağlıkta yeni bir formatın yaratılması için öncülük ediyoruz.Projemiz,7000’e yakın sağlık ocağımızı,merkezlerdeki gelişmiş sağlık kuruluşlarına bağlayacak bir köprü olacak.Mobil Tahlil Projesi ile kan sayımı gibi tahliller,sıtma,AIDS ve tüberküloz vb.hastalıklara cep telefonu kullanılarak uzaktan tanı ve teşhis konulmasını mümkün olabilecek.Bu daha bir başlangıç..Yakın bir gelecekte Avea’dan daha pek çok yenilik göreceksiniz’’dedi.

Toplantıda projenin detaylarını anlatan Dr.Aydoğan Özcan;“Kalifornia Üniversitesi’ndeki akademik çalışmalarımızla,sağlık sektörünün en önemli sorunlarından biri olan zamanında teşhis ve zamanında müdahale konusuna çözüm bulmaya odaklanmıştık.Bir takım hastalıkların uzaktan teşhisini mümkün kılacak yerinde tahlil yöntemleri üzerinde epey mesafe kat ettik. Bu noktada Avea çalışmamızın değerini takdir ederek gerçek hayata taşımanın mümkün olabileceği bir platformda teknolojisi ile destek vermeyi teklif etti.Şu an çalışmalarımızı Avea’nın deneyimi paralelinde mobil iletişim platformuna taşıma yönünde sürdürüyoruz.Sağlık çözümleriyle mobilitenin buluştuğu bu proje,günlük yaşamda yeni bir çığır açacak”dedi.
Kaynak:Noyan AYAN
ntvmsnbc
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: