Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Microsoft,yeni nesil Xbox 360 adlı oyun konsoluyla eller serbest hareket kontrol sistemini tanıttı.

Microsoft,uzun süredir Project Natal adıyla anılan hareket ve ses sensörlü oyun kontrol sistemini Kinect adıyla duyurdu.Firma bugün Los Angeles'ta başlayacak E3(Electronic Entertainment Expo)oyun fuarının hemen öncesinde yaptığı toplantıda,küçük,hızlı ve becerikli yeni XBox 360 oyun ve multimedya konsolunu da tanıttı.
Xbox 360 için geliştirilen Kinect, uyumlu oyunlar ile beraber tanıtıldı. Microsoft,Kinect'in bu yıl bitmeden raflardaki yerini alacağını söylüyor. Yeni ürün,Nintendo'nun 2008'de piyasaya sürdüğü WiiMotion Plus ve Sony'nin hala beklenen PlayStation hareket denetleyicisiyle rekabet edecek.
Yeni cihaza uyumlu oyunlar arasında sıçrama hareketini ve uçuşu kapsayan oyunlar,yoga simülatörü, sanal ışın kılıcı kullanımını ve ekrandaki oyunu denetlemek için bazı özel el hareketleri yapılmasını gerektiren Star Wars (Yıldız Savaşları)gibi çeşitler yer alıyor.

Oyunlar arasında, Kinect aracılığıyla kontrol edilebilen sanal bir evcil hayvan,ayrıca MTV Games firmasına ait Dance Central adlı bir dans programı da yer alıyor.
Kinect'in kullanılabildiği oyunlar ayrıca tanıtılacak.Cihazın piyasaya sürülüş tarihi açıklanmadı ancak şimdiden ön sipariş alınacağı vurgulandı.Yeni XBox 360 oyun konsoluysa yarından itibaren ABD'de piyasaya sürülüyor.
Yeni XBox'ı oyun konsolunun ötesinde,becerikli bir multimedya konsolu olarak tasarlayan Microsoft,cihazın bellek ve hzıını artırmakla kalmamış, kablosuz bağlantı,film ve video izleme,Zune medya oynatıcısnı çalıştırma gibi özellikler de donatmış. Ek bilgi: Xbox 360 ayrıntıları ve video Yeni Bölüm için Kinect göz atın
Tanıtım Videosu:
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: