Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Apple,Yeni iPhone 4 iPhone 4'te en çarpıcı değişiklikler

iPhone 4,'Retina Display'olarak adlandırılan yüksek çözünürlüklü ekran teknolojisi barındırıyor.3.5 inç ebatındaki ekran 960x640 piksel çözünürlüğe,800:1 kontrast oranına sahip.iPhone 4'ün kamerası 5 megapiksel ve HD kayıt yapıyor.720p çözünürlükte saniyede 30 kare kaydediyor ve video çekiminde istenen noktaya odaklanmak için ekranda üstüne tıklamak yetiyor.
Çekilen videolar yeni tanıtılan iMovie adlı uygulama ile detaylı şekilde editlenebilecek.Cihazdaki en önemli geliştirmelerden biri beklendiği üzere bataryada gerçekleşmiş.iPhone 4'ün bekleme süresi 300 saat.Tam şarj olmuş pille 10 saat video izlendiği, wfi-fi ile 10 saat internette gezinilebildiği belirtildi.iPhone beklendiği üzere iPhone OS4 işletim sistemi kullanacak ama farklı isimle.Zira Jobs,işletim sisteminin ismini iOS4 olarak değiştidiklerini ve temel özelliğinin çoklu görev(multitasking).
Telefonda ilginç bir başka yenilik Apple'ın,Safari internet tarayıcısında Google'ın yanında Yahoo ve Bing arama motorlarını da seçenek olarak sunması.İsteyen Safari ayarlarından bu üç arama motorundan birini seçebilecek.Görüntülü görüşme için ön yüzüne de kamera eklenen iPhone 4'te Skype benzeri bir uygulama daha tanıtıldı. FaceTime adı verilen uygulamayla iki iPhone 4 kullanıcısı wi-fi ağına bağlı olarak birbiriyle ücretsiz görüntülü görüşme yapabilecek.
iPhone 4,24 Haziran'da ABD,Fransa,İngiltere,Almanya ve Japonya'da piyasaya sürülecek.Temmuz ayında 18 ülkeye daha sevkiyat yapılacağını bildirdi.Yeni iPhone'un ABD'de AT&T mobil operatör kontratıyla fiyatı ise 16GB bellekli olanı için 199 dolar,32GB olanı içinse 299 dolar olarak açıklandı.iPhone 3GS'in kontratlı fiyatı ise 99 dolara düştü.
Ayrıca Facebook'ta çok popüler olan Farmville ile popüler konsol oyunu Guitar Hero'nun iPhone ve iPad uygulamalarının Haziran sonunda AppStore'da yer alacağı bizzar yapımcı firmaların CEO'ları tarafından açıklandı.
http://www.apple.com/iphone/notify-me/
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: