Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Greenpeace:Telefon Üreticilerinin Daha Çevreci Araştırma Sonuçları

Uluslararası çevre örgütü Greenpeace,üç ayda bir yaptığı,dünyaca ünlü 18 bilgisayar,telekom ve elektronik şirketini "en yeşilden en az yeşile" sıraladığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı.
Japonya'nın başkenti Tokyo'nun "elektrik kenti"olarak bilinen ve elektronik mağazaların bulunduğu işlek alışveriş bölgelerinden Akihabara'da düzenlenen basın toplantısında Greenpeace çevreci firmalar listesinde ilk sırada Finlandiyalı telefon üreticisi Nokia'nın geldiğini belirtti.
Greenpeace'in sıralamasında yeni ürünlerinden çevreye ve sağlığa zararlı kimyasal maddeleri çıkarması sayesinde ilk sıraya oturan Nokia'yı,İsveç-Japon ortaklığında cep telefonu üreten Sony Ericsson izledi.
Üçüncü sırayı merkezi Hollanda'da bulunan elektronik ve ev aletleri üreticisi Philips alırken,Amerikalı telekom donanımı üreticisi Motorola 4.oldu.
Listede 15.sırayı Japon bilişim şirketi Fujitsu,16.sırayı Amerikan bilişim şirketi Microsoft ve 17.sırayı Çin bilgisayar üreticisi Lenovo aldı.
Şirketlerin kullandığı enerjinin yenilenebilir olması,ürettikleri cihazların geri dönüşüme katkı sağlaması,elektronik çöpler ve iklimi etkileme gibi kriterler göz önüne alınarak yapılan araştırmada,son sıraya Japon oyun elektronik ve yazılım üreticisi Nintendo konuldu.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: