Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

ARRIFLEX D-21 Dijital Sinematografik Kamera Avatar Filminde Kulanıldı

Çekimlerde yüksek Kalite Flim ve Laboratuar işlemleri Gibi Birçok Aşamayı Ortadan Kaldıran Sistem,Aynı Zamanda Çekilen Görüntülerin Sette HD olarak izleme imkanıyla da Yönetmen ve Oyuncuların işlerini Kolaylaştırıyor.Artık Yapımcılar,Filmin Banyoda Bozulması Gibi Bir ihtimal Olmadan,Yaptıkları Çekimi,Hd Kalitesinde Sette izleyebilecekler ve Gerekirse Müdahalede Bulunabilecekler.Ayrıca Çizilme,Tozlanma En Önemlisi Görüntü Kaybı Olmadan Aynı Gün Montaja Girebilecek...

ARRIFLEX D-21, dijital çekimin ekonomisi ve hızı ile yaratıcı seçenekler kullanan “High-End” film stili imkanlarını bir araya getiren bir dijital film kamerasıdır. Profesyonel görüntülemede sektör lideri olan ARRI’nin sunduğu HD kamera serisinin en üst modeli olan bu kamera bir dizi seçkin özelliklerle donatılmıştır. Optik vizör, Mscope anamorfik çıkış, 4:3 format sensoru ile basit kullanım ve eşsiz film benzeri resim kalitesi sunuyor.
Kameranın parlak optik vizörü sıfır gecikmeye sahiptir. Herhangi bir güç besleme gerektirmeden çalışır ve ana görüntü dışındaki görüntü alanını da gösterir.ARRI İleri Görüntüleme Teknolojisi (Advanced Imaging Technology–AIT) sayesinde D-21,herhangi bir dijital film kamerasının verdiği sinemasal tad ve his ile parlak resimler,yüksek bir dinamik yelpaze,yüksek kontrast,filme en yakın hareket ve renk röprodüksiyonu üretir.
Kameranın Super35 boyutlarındaki tek CMOS sensoru, 35mm filmde olduğu gibi aynı sinemasal alan derinliğini verir.Sanayi standardı PL objektif yuvası ile 35mm kameralarda kullanılan aynı çeşitlilikteki sabit, zum ve özellikli film objektiflerini kabul eder.ARRIFLEX D-21 4:3 resim oranı sensoruna sahip tek dijital yüksek kalite yapım kamerası olduğundan anamorfik 2.40:1 dahil olmak üzere,tüm görüntü formatlarını kolaylıkla sağlar.Kamera standart bir HD iş akışı kullanarak yeni ve yaratıcı Mscope modunda anamorfik resim kaydedebilir.
Bundan başka,film stili özelliklerine,ARRI kameralarını tanınmış hale getiren 1 ila 60 kare/sn arası değişken hız oranları, pozlama değişmeden hız rampaları,ARRI film stili aksesuarlarıyla tam uyarlılık, kol kullanılabilen kontroller, sağlam yapı ve ergonomik tasarımda bu mekanizmaya dahildir. HD ve Mscope modu standart 16:9 sıkıştırmasız 10 Bit/pixel HD sinyali oluşturur.Kameranın modüler tasarımı sensorda, elektronikte veya firmware teknolojisinde gelişmeler oldukça update edilmeye imkan sağlar.
Özellikle projelerinizde dünya sinema sektöründeki kaliteyi elde etmenizi hedefleyen Mastermovie Ltd. yatırımlarında bu kriter üzerinden hareket etmekte ve sektörün ihtiyaçlarına“High-End”cevap vermeye çalışmaktadır.
Arri D 21 dijiital sinematografik kameranın öne çıkan özellikleri şöyle;
- Hızlı Kurulum;
- Sette Online HD izleme;
- Yüksek Kare Çekimlerde Ekonomi;
- Film Kalitesi(MTF, Renk Röprodüksiyonu);
- Green,Bluescreen ve VFX ten Maksimum Verim;
- Gren ve Dalgalanma Sorunu olmaksızın
- Çizilme,Tozlanma ve Kirlenme Problemi Olmadan,
Bilgi Modu Dahil Yeni iş Akışı imkanları Sunuyor.
Aynı Zamanda Arri D-21 Teknolojisiyle Elde Edilen Bu Görüntülerin Yine Dünya Sinema Sektörü Standartlarında işlenebilmesi için Avatar Filminin Montajının Yapıldığı Quantel iQ&PabloNEO Sistemi de Türkiye’ye getirildi.
Quantel iQ PaploNeo Öne Çıkan özellikleri
- SD,HD ve 2K realtime kurgu
- Tüm video formatlarında en kaliteli sonuç
(1080p 24/30/50/60–HDCAM SR)
- Neo panel sayesinde kısa zamanda cok daha hızlı ve verimli
iş performansı;
- Film Laboratuarı Kalitesinde Renk Düzenlemeleri
- Videoda Renk ve Görüntü Restorasyonu
- interaktif erişim;
- Off-line kurgu entegrasyonu
KAYNAK:http://www.arridigital.com/
http://www.mastermovie.com.tr/
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: