Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Cepte dizüstünde ve şarjlı pillerin ömrü nasıl uzatılır?

Şarj edilebilir pillerinizin,cep telefonu bataryanızın ve dizüstü bataryanızın ömrünün kısalığından şikayetçiyseniz bu yazıda bahsettiğimiz şartlara biraz dikkat ve özen göstererek pilinizi çok daha uzun süre ilk günkü performansıyla kullanabilirsiniz.
Herhangi bir pilin ve bataryanın ömrünü uzatmak için doğru şarj seviyelerini ve ısıları tutturmak gerekiyor. Lityum-iyon bir pili tam şarjda 25 derecede tutmak kapasiteyi,ilk yılın sonunda yüzde 20 azaltıyor. Bu ısı düşük gibi görünse de lityum-iyon pil için sıcak kalıyor.
Pil çeşitleri ve detaylar çok zengin,ancak ideal koşulları sağlamak çok zor.İşte bu yüzden uygulayamayacağınız detaylara girmeden,pil ömrünüzü uzatmak için dikkat etmeniz gereken temel kuralları aşağıda sıraladık.
-Sıcaktan kaçının
-Uzun süre sabit güce bağlı çalışırken pili çıkartın
-Kullanmadığınız zaman yüzde 40 dolu olarak buzdolabında tutun.Ancak dondurucuya -koymayın ve nem almayacağından emin olun.Yoksa bozabilirsiniz, kaza ve yaralanmalara sebep olabilirsiniz.
-Çok satış yapan,bu yüzden stoklarını hızla yenileyen bir yerden alışveriş yapın.Böylece depoda bayatlamış pil değil,taze ve uzun ömürlü pil satın alırsınız.
-30 şarjdan sonra pili bir kez tamamen boşaltmak,pili yeniden ayarlamaya yarar.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: