Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

LAZER TV 2009 Lazer TV’lerin uzun ömürlü olmaları da onlara puan kazandırıyor

Lazer TV’ler onlarca Plazma TV mi LCD TV mi tartışmasını hükümsüz sayacak avantajlara sahip görünüyor.Bu teknolojiye yatırım yapan şirketlerin başında Mitsubishi ve Sony geliyor.Lazer TV‘nin çalışma mantığı çok basit:Kullanılan üç ana renk kırmızı, yeşil ve mavi birer lazer ile gönderilerek ekrandaki görüntü oluşturuluyor.Lazer ışınları kullanıldığından hem renkler oldukça gerçekçi oluyor, hem de her zamankinden ince ekranlar üretilebiliyor.
Bu televizyonların ekranları cam yerine sert bir plastikten üretildiği için Plazma TV‘lere göre 4 kat daha ince ve hafif. Lazer TV’lerin uzun ömürlü olmaları da onlara puan kazandırıyor.Projeksiyon lambaları 2 bin-4 bin saat arası bir ömre sahipken bu yeni kuşak televizyonlar ortalama 50 bin saatlik bir ömre sahip.Bir diğer avantajı da Plazma TV’lere göre %70 daha az enerji harcıyor.Bu da demek oluyor ki;eğer bir Lazer TV’miz varsa hem enerji kaynaklarımızı hem de paramızı tasarruflu kullanmış olacağız.


Şimdi siz bu televizyonlar çok pahalıdır diyorsunuzdur ama korkacak bir şey yok çünkü fiyatların LCD TV’lerle eş değer olması bekleniyor.Tabi şimdiki fiyatlarıyla,zira Lazer TV’ler piyasaya sürülünce LCD TV fiyatlarının düşmesi işten bile değil....
Konvansiyonel HD ekranları insan gözü ile tespit edilebilir renk spektrumu sadece yaklaşık yüzde 40 görüntüleyebilir,onlar Mitsubishis bir parçası dedi.Lazer TV,Ancak,iki katı kadar çok renk temsil edebilir. Spektrum fazla yüzde 80,ile bir önce elde hiç parlaklık,netlik ve renk derinliği sağlar.Görüntü kalitesi ve düşük tüketim ek olarak yine Mitsubishi Lazer TV bir özellik göze çarpıyordu.3D televizyon görüntüleri destekler ve Mitsubishi ile izleyici için gerçek bir 3D deneyim mümkündür.Lazer TV'ler popüler arka projeksiyon modelleri gibi örülmüştür.Projeksiyon lambaları ile konvansiyonel aydınlatma yerine ışık kaynağı olarak lazer diyotlar bir dizi kullanılır.Bu renkler kırmızı, yeşil ve mavi üretirler.


Lazer TV'nin Avantajları:
* Renk derinliği iki kat plazma cihazları olarak yüksektir.
* Lazer TV üreticisi olarak sadece yarısıdır plazma gibi pahalı.
* Lazer TV'ler çok daha fazla enerji tüketimi ekonomiktir
* Düşük ağırlık.
* Lazer TV çok sığ olacaktır.

Kaynak
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: