Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Sony XDCAM HD422 Serisine Yeni Kamera ve Kayıt Cihazı:PDW-F800

Sony’nin XDCAM HD422 serisi optik disk ürünlerine yeni eklediği ürünler,sinema filmi,TV dizisi ve ENG/EFP uygulamaları için esnekliği artırıyor.
Yeni PDW-F800 CineAlte kamera ve PDW-F1600 kayıt aygıtı,1080 modunda 23.98P kare hızı ve eski MPEG IMX,DVCAM,4:2:0 HD dahil olmak üzere çok formatlı kayıt esnekliğiyle MPEG HD422 kodekin yeteneklerini artırıyor.1080i/720P çok formatlı kayıt,HD/SD çevrimi ve oynatım sırasında 1080i ile 720P arasında çapraz çevrim de sağlıyorlar.
Kullanıcılar Sony’nin optik Professional Disc ortamının çift katmanlı 50GB modeli PFD50DLA’ya 50Mbps hızda yaklaşık 95 dakika HD içerik kaydedebiliyor.Kamera ve kayıt aygıtı,PFD-23A tek katmanlı disklerdeki içeriği de kullanabiliyor.

PDW-F800 yavaş ve hızlı hareket için değişken kare hızlı kaydı destekliyor.Bu,yapımlarına benzersiz görünümler katmak veya özel efektler yaratmak için kare hızlarını değiştirme esnekliğine ihtiyaç duyan sinema kameramanları ve görüntü yönetmenleri için önemli bir özellik.Oynatımdan daha yavaş veya hızlı kare hızlarında çekim yapabilmek,yüksek kaliteli hareket efektleri sağlıyor.Bu efektler kamerada oynatılıp izlenebiliyor,böylece yaratıcı düzenlemeler hemen çekim yerinde yapılabiliyor.
Kamerada bulunan 3 adet Sony’nin yeni 2/3 inçlik Power HAD FX progresif CCD’si,1920x1080 etkin pikselli çözünürlük,yüksek kalite,dört kanallı 24 bitlik ses kaydı sağlıyor.

Bir görüntü çevirici,kameranın sinema lens adaptörleriyle ve HyperGamma ve kullanıcı seçimli gamma eğrileri dahil olmak üzere çeşitli gamma ayarlarıyla kullanılabilmesini sağlıyor.Odağa yardımcı olan bir çubuk grafik kameranın vizöründe görülebiliyor.Kullanıcılar özellikle sahada ve çekim yerinde kamerayla bir PC veya kurgu sistemi arasında hızlı ve kolay veri aktarımı için çıkarılabilir USB kayıt ortamına Proxy veri kaydedebiliyor.
Yeni kamerada otomatik izlemeli beyaz denge,HD-SDI çıkışta güvenli bölge, görünüş ve merkez çıkış işaretleri,yavaş öbtüratör,aralıklı kayıt,30 saniyeye kadar cache kayıt,disk değişim cahce ve darbesiz kazanç denetimi özellikleri bulunuyor.
Kameranın 2xdijital genişleticisi, görüntülerin hassasiyet kaybı olmadan iki katı boyuta çıkarılmasına imkan veriyor. Yavaş obtüratör,2x odak büyütme,canlı ve kayıttan oynatım arasında temiz geçiş özelliği,3.5 inçlik renkli LCD ekrana da sahip.

PDW-F1600 XDCAM HD422 kayıt cihazı,PDW-HD1500 modelinin özellikleri temel alınarak üretildi; stüdyo ve sahada dosya tabanlı kayıt için kullanılabiliyor.Bir Gigabit Ethernet veri sürücüsü herhangi bir kodekten optik disk ortamına istenen flash bellek dosya formatında yazabiliyor.Ardından dosyalar bir web tarayıcı kullanılarak önizlemeden geçirilebiliyor,IT ağlar üzerinden aktarılabiliyor ve aynı anda birden fazla kişi tarafından arşivlenip erişilebiliyor.

Bu yeni cihaz,klasik bir VTR gibi doğrusal kurgu sisteminde bir kayıt aygıtı olarak çalışmasına imkan veren eklemeli/ardışık kurgu yeteneklerini getiriyor.
Yüksek kaliteli,sekiz kanallı 24 bit ses kaydı ve yüksek hızlı dosya aktarımı için çift optik kaydediciye sahip. 4.3 inçlik renkli LCD ekran ve dahili hoparlörler de bulunuyor.Cihaz,pille veya AC ve DC güç kaynaklarıyla çalıştırılabiliyor
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: