Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Dokunmatiklerin Zayıf Yönleri(Parmağınızı bu modellerden çekin!)4

Yavaş çalışma hızı, küçük ekranlar ve zor kullanım-Bu beş modeli gördüğünüzde hemen oradan uzaklaşmalısınız.

Samsung SGH-i900 OmniaDonanım konusunda Omnia en iyi dokunmatik ekranlı telefonlardan: Kablosuz ağ, HSDPA, GPS ve 5 MP'lik bir kamera. Windows Mobile 6.1 kullanan telefonun malzeme kalitesi ve işçiliği de aslında çok güzel Ama ekranı bütün bu artıları eksiye çevirebiliyor. Ekranı sadece 240 x 400 piksel çözünürlüğe sahip ve dokunuşlarınıza geç tepki veriyor. Parmakla kullanım ise çok zor. Bu yüzden kaleme muhtaç kalıyorsunuz. Samsung'un kalem için kasada bir yer ayırmamış olması ise bunu zorlaştırıyor. Taşıma kablosunda asılı olan kalem taşıma sırasında rahatsız edebiliyor. Telefonun menü düzeni ise kullanımı oldukça zorlaştırıyor. Kullanıcı çok kolay menüler arasında kaybolabiliyor.

HP iPAQ Data Messenger Omnia'da olduğu gibi HP iPAQ'ta da özellikler kâğıt üzerinde insanı büyülüyor, ama pratikte kullanım kan ağlıyor. Dokunmatik ekrandan ve dokunmatik tuşlardan oluşan yönetim takımı başarısız. Çoğu zaman birkaç kez daha dokunmanız gerekiyor. Bunun yanında mekanik QWERTY klavyesi var. Ama bu da telefonun 161 gram ile oldukça ağır bir telefon olmasına sebep oluyor. Ekran çözünürlüğü de oldukça düşük: 2,8 inçlik ekran sadece 240 x 320 piksel çözünürlüğe sahip. Bu,i normalde 2,2 inçlik ekranlarda karşılaştığımız bir çözünürlük.




Samsung S8300 UltraTouchS8300, i900 Omnia ile benzer hatalara sahip. Burada da kaydırma işlemi oldukça zor. Bir süre sonra kaydırmaya alışabiliyorsunuz, ama hatayla başka programlar açmaktan kurtulmak mümkün değil. Buna karşın telefonun tuş takımı da olması oldukça güzel. Pil ömrü ise düşük tüketimli AMOLED ekranına rağmen oldukça kısa: 3 saat 15 dakikalık konuşma süresi her akşam şarj etmeniz anlamına geliyor.




Samsung SGH-F490F490'ı deneyenler özellikle kullanım açısından "yetersiz" notu veriyor. Aslında Samsung'un "parmak dostu" olarak geliştirdiği telefon bu konuda da yüksek bir not alamıyor: Kaydırma işlemi burada da sorunlu. Dokunmatik ekran titreşimlerle kullanıcısına haber verebiliyor, ama bu her zaman komutun işleneceği anlamına gelmiyor. Bu yüzden bir simgenin üzerine defalarca basmanız gerekebiliyor. Bu durumlarda Samsung'un eklediği kalem imdadınıza yetişiyor. AMOLED döneminin öncesinde çıkan telefonun ekran renkleri ise biraz soluk.

Sony Ericsson G700
Kablosuz ağ
ve HSDPA desteği olmayan bir internet telefonu sizce olabilir mi? Sony Ericsson'a göre olabilir. G700'ü ucuzlatmak için yanlış yerlerden kesinti yapan Sony Ericsson'un bir başka hatası ise 2,4 inçlik küçük bir ekranla yetinmesi. Zaten UMTS gibi yavaş bir bağlantı ile internette gezinmeye çalışan kullanıcıların canını bir de bu küçük ekran sıkıyor. Ayrıca dokunmatik ekranla ana menü dışında gezinmek de oldukça güç. Bu sorunlar kendini "internet telefonu" olarak tanımlayan bir telefon için oldukça kritik. Eğer böyle olmasaydı bu telefon için ortalama bir telefon diyebilirdik.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: