Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Netbook Alırken Dikkat Etmemiz Gereken Unsurlar Nelerdir?

İşletim SistemiEğer Linux'a aşina iseniz ve yalnızca internet ve ofis uygulamaları için kullanacaksanız Linux yüklü ürünler daha ucuzdur tavsiye ederim.Ancak yine de ben Windows bilirim sadece diyorsanız o da sizin tercihiniz.
Görüntü ve Ekran BoyutuEkran boyutu da bir diğer önemli konudur.Cünkü göz sağlığınız için minumum 8-9 inçlik bir ürün seçiniz.
Pil ÖmrüNetbook'u aldığınızda ev de değilde daha çok dışarıda kullanacağınızı aklınızda bulundurun ve pil ömrünün olabiliğince fazla olmasına dikkat edin ve unutmayın bir netbook'un sabit disk türü(SDD veya HDD),işlemcisi,görüntü teknolojisi pil ömrünü belirleyen en önemli faktörlerdendir.

Klavye ve MouseNetbook klavyesinin normal bir PC'nin klavyesinden ufak olacağı kesin bir gerçektir.Ancak siz yine almayı düşündüğünüz netbook'u bir deneyin almadan önce.
Depolama KapasitesiSabit disk konusunda tamamen ihtiyacınıza göre hareket edin.Ancak film veya dosya depolamayacaksanız çok fazla da hafızaya ihtiyacınız yoktur.
Optik SürücüNotebook'larda optik sürücü bulunmaz.Zaten bu yüzden daha ucuzlar,küçükler, hafifler.Ancak bunun yerine USB ile netbook'a bağlayabileceginiz bir CD/DVD sürücü edinebilirsiniz.
Genişleme Kapasitesi
Aldığınız cihaz üzerinde yeterli USB port var mı?Harici monitorlere bağlanabiliyor mu?Bunların dışında E-SATA veya FireWire gibi bağlantılar var mı? Bunları kontrol edin.
Ağırlık
Netbook'ların en büyük özelliklerinden birisi ağırlıktır ve 9 inçlik bir netbook ortalama 0,9-1,2 kg'dır.Bu konuda da dikkatli olun.
İşlemciIntel Atom 1.33 Ghz ve 1.60 Ghz modeller bu alanda en popüler işlemciler.Ancak Atom'un 3D uygulamalarda o kadar da başarılı olmadığını unutmayın.Atom işlemciler internette sörf,sunum,ofis yazılımları gibi temel uygulamalar için ideal yapıdadır.
Kablosuz Bağlantı
Netbook'ların tamamı kablosuz bağlantıya sahip ancak bağlantının türü bu konuda önem taşıyor.Örneğin; 802.11n bir kablosuz ağınız varsa,bunu destekleyen bir ürün almanız daha mantıklı olur.Eğer cep telefonunuzdan sıklıkla data alışverisi yapıyorsanız bluetooth bağlantılı bir ürün şeçmeniz daha mantıklı olur.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: