Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

LED TV'ler Türkiye'ye geliyor

Samsung LED TV’lerden oluşan yeni serisi ile tüm dünyada düz ekran TV’lerde çıtayı en yükseğe taşıyarak, tüketicileri yeni bir “tür” ile tanıştırıyor.

Yeni 8000, 7000 ve 6000 olarak 3 farklı seriden oluşan TV’ler, geleneksel CCFL (Soğuk Katot Floresan Lambalar) yerine LED’i birincil aydınlatma kaynağı olarak kullanıyor. Samsung LED TV’ler Soğuk Katod Floresan Lamba (CCFL) gibi bileşenlerden arınmış durumda.

2009’un Nisan ayında satışa sunulacak Samsung LED TV’ler yüksek seviyede dinamik kontrast oranları ve Samsung’un LED aydınlatma kaynağı ile öne çıkıyor.
LED teknolojisi ile TV’ler en derin siyah renklere ve akılcı renk skalasına sahip. Tüm LED serileri Full HD 1920*1080p çözünürlük ile üstün görüntü kalitesi ve media@2.0 ile bağlantı opsiyonları sunuyor.

Samsung’un Wide Color Enhancer Pro teknolojisi, izleyicilerin daha geniş ve zengin bir renk paletinin keyfini sürmelerine olanak sağlıyor. Ultra Clear Panel en parlak ortamlarda ve yetersiz ışıkta bile, her bir detayı koruyarak mükemmel görüntü sağlıyor. Bunu ekrandan daha verimli bir şekilde ışığın geçmesine olanak tanıyarak ve aynı zamanda da çevredeki ışığın yansımalarını azaltarak gerçekleştiriyor.

Yeni LED TV’lerin ultra ince tasarımları sayesinde televizyonun yerleştirilmesinde yaşanan kısıtlamalar da ortadan kalkıyor. Samsung LED’leri kullanarak her üç modeli de ultra ince derinliğe sahip olacak şekilde tasarladı. Bir inçin biraz üstünde olan inceliğine rağmen, yeni modeller gövdesinde tüm bağlantı seçeneklerini ve ATSC alıcısını içeriyor.

Samsung geçen sene yarattığı yarı saydam, renkli yüzeyi kaplamak için çift enjeksiyonlu döküm malzemesi kullanılarak, çekici bir görünüm sağlayan Krsital Tasarımı’nı da yenilendi. Samsung’un Kristal tasarımındaki son yenilik, krom rengi içinde kaybolan ve bir prizma gibi kenarları ortaya çıkaran piano black (8000 serisi) ya da açık yakut rengi (7000 ve 6000 Serisi) koruyucu çerçeve oldu. Üstelik bu renklerin yoğunluğuna, izleme açısına göre değişebilme özelliği de eklendi.

LED’lerle aydınlanan Samsung 8000, 7000 ve 6000 serisi enerji tüketimini önemli ölçüde düşürerek, katı kuralları olan Energy Star v3.0 kılavuzuna uyumlu şekilde tasarlandı. Civa ve kurşun içermeyen, benzer ebatlardaki geleneksel LCD TV’lere oranla yüzde 40 daha az enerji tüketen LED’ler, bu özellikleri ile çevreye daha da duyarlı ve daha da güvenilir.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: