Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Earthworks PianoMic PM40 40KHz HD Piyano Mikrofonları

Earthworks’ün 40KHz yüksek tanımlı, rastgele ses alımlı piyano mikrofonları, geri beslemeden önce üstün kazanç sağlıyor. Mikrofonlar piyanonun dışından görünmüyor ve başka müzik aletlerinden piyanonun mikrofonlarına neredeyse hiç ses sızmıyor. Kayıt stüdyosu mühendisleri artık diğer müzik aletleriyle aynı mekan içerisinde akustik piyano sesini aynı anda kaydedebiliyor.

PianoMic sisteminin ana unsuru, iki adet tümyönlü 40KHz yüksek tanımlı mikrofon, 4Hz-40KHz frekans yanıtı, üstün darbe yanıtı ve çok kısa diyafram ayar süresi sunuyor. 40KHz yüksek tanımlı mikrofonlar, rastgele ses alımı için tasarlandı. Mikrofonlar piyanonun içine yerleştirildiğinde aslında birçok ses kaynağı (tellerin her biri ayrı bir ses kaynağıdır) olan piyanonun ses alanı içerisinde oluyor, ve gövdeden, yanlardan, kapaktan gelen seste birden fazla yansıma oluyor. PianoMic mikrofonları bu ses alanı içerisine yerleştirilmek üzere tasarlandı ve tüm yönlerden gelen sesleri mümkün olan en iyi şekilde alıyor. Ayrıca bu tümyönlü mikrofonlarda yaklaşım etkisi yok; mikrofonlar piyano tellerinden ve gövdeden ne kadar uzakta veya yakında olursa olsun ses aynı kalıyor, alçak frekans seviyelerinde artma veya azalma olmuyor. Bütün bunlar sayesinde, piyano kapağı açık ve kapalı olduğunda üstün ses kalitesi elde ediliyor.

Tümyönlü mikrofon kullanılıp da nasıl piyanonun dışından ses sızmadığı sorusu akla gelebilir. Bunun iki önemli nedeni var. Mikrofonlar tellerin 7.5 cm ve 15 cm üzerine yerleştirildiği için, mikrofonların aldığı piyano ses seviyesi, piyanonun dışından gelebilecek tüm seslerden çok çok daha yüksek. Bu nedenle piyanoda duyulan herhangi bir zayıf ses sızması, piyanodan gelen seslerden çok daha alçak.


PianoMic, piyano kasasının yanlarından desteklenen ayarlanabilir iç içe geçen (teleskopik) boru kullanıldığı için diğer piyano mikrofonlarından farklı. Bu boru, her tip büyük piyanoya kolayca uyum için 117 ila 162 cm arasında istenen uzunluğa ayarlanabiliyor. Piyano kasasının yanlarına yerleştirilen ayaklar, piyanonun yüzeyine zarer vermeyecek koruyucu bir kaplama sayesinde yumuşak. Ayaklar yaklaşık 3 mm kalınlığında olduğu için, piyano kapağı üzerlerine kolayca kapanıyor.

Uzatılabilen çubuk tellerin üzerinden piyano boyunca uzayabiliyor ve hareket edebiliyor, böylece iki mikrofon, çekiçlerin yanına veya daha uzağa yerleştirilebiliyor. PianoMic, mikrofonlar tuşlara bakacak şekilde ya da 180 derece zıt yöne bakacak şekilde piyanoya yerleştirilebiliyor. Bu, her boyutta ve tipte büyük piyanoya çok yönlü mikrofon yerleştirme imkanı sunuyor. Piyanonun alçak veya yüksek tellerine ağırlık verilmek istenirse, çubuğun orta kısmı bir yöne veya diğer yöne doğru 20 cm ilerletilebiliyor. Ayrıca mikrofon kafalarındaki esnek kollar sola, sağa, yukarı ve aşağı doğru yaklaşık 10 cm hareket edebilmelerine izin veriyor.

Geri beslemeden önce çok miktarda kazanç elde ediliyor, çünkü mikrofonlar ses kaynağına çok yakın ve piyanonun ses alanının içerisine yerleştiriliyor.

PianoMic sistemi patentli Earthworks yüksek tanımlı mikrofon teknolojisine sahip. PianoMic, 40KHz’e genişletilmiş frekans yanıtı, üstün darbe yanıtı, çok kısa diyafram ayar süresi, mükemmele yakın kutup yanıtı, zaman uyumu, yüksek SPL yönetimi, düşük bozulmalı elektronik devre özelliklerini taşıyor.

Mikrofonlar geniş aralıklı, her yerde eşit 9Hz-30KHz, +1/-3 dB frekans yanıtlı, arka-elektret kondansatör tipi. Çıkış seviyesi 30 mV/Pa, tek kapsüllü, tek hücreli tasarıma sahip. Mikrofonun darbe yanıtı, yükselme süresi 25 mikrosaniyeden uzun olmamak üzere, toplam normale gelme süresi bu dahil 120 mikrosaniyeden kısa olacak şekilde. En fazla %3 THD üreten, 142dB’e kadar ses basınç seviyelerini kabul ediyor. Uzunluğu 275 mm, çapı 22 mm. Mikrofonlar, profesyonel altın kaplama 3 uçlu XLR konnektörle sonlandırılıyor.

Ürün : PianoMic PM40 40KHz HD Piyano Mikrofonları
Marka : Earthworks
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: