Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Bunu sadece fakir insanlar yaşamamalı dedi ve sonra...

Bill Gates, Kaliforniya'da bir konferansta izleyicileri şoka uğrattı. Öyle bir şey yaptı ki, E-Bay kurucusunun da aralarında olduğu birçok kişi salonu terketti.

Bill Gates, özellikle fakir Afrika ülkelerindeki sıtma tehlikesini anlatmak için sosyal içerikli bir eyleme imza attı. California’da tekonoloji patronları, milyarderler, Hollywood yıldızları ve politikacıların katıldığı bir toplantıda sahneye çıkan 53 yaşındaki işadamı, dünyadaki sıtma tehlikesi ile ilgili bir konferans verdi. Konuşmasının ardından yanında getirdiği bir kavanozun kapağını açan Gates, içindeki sivri sinekleri yüzlerce kişinin bulunduğu salona bıraktı. “Bu hastalığa hep fakir insanlar mı yakalanacak” diyen Gates, seyircilerin korkulu bakışlarının ardından “Korkmayın bu sivri sinekler sıtma taşımıyor” dedi. Ancak yine de bazı dinleyiciler bu garantiyi yeterli bulmayarak salonu terk etti. Bunların arasında eBay'in kurucusu Pierre Omidyar’ın da olduğu bildirildi. Gates’in dikkati çekmeye çalıştığı sıtma yüzünden her yıl 2.7 milyon insan ölüyor. Bunların büyük bir bölümü ise Afrikalı çocuklar.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: