Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Sony’nin Super 35mm Tavizsiz Kamerası

 boyutlu CCD algılayıcılı en son üst düzey CineAlte sistemi,4:4:4 görüntü kalitesi, saniyede 50 kareye kadar değişken film hızları, sıra dışı dinamik aralık ve genişlik sunuyor
Sony Europe, 2008 sonunda tüm dünyada piyasaya sürülecek olan profesyonel CineAlta serisisin en yeni üyesi F35 dijital sinema kamerasının tasarımını resmen açıkladı.
CineAlta serisinin başarısını artıran bu kamerayla sinema kameramanları, uzun alan derinliği veya düşük ışık koşulları için ideal olan F23’ün 2/3 inçlik algılayıcısını veya çok sayıda PL yuvalı 35mm film lensleri ve aksesuarları kullanarak tam çözünürlüklü 1920x1080 RGB 4:4:4 malzeme kaydeden F35’in Super 35mm algılayıcısını kullanma seçeneklerine sahip. Kullanıcıların hangi lenslere sahip olduğuna ve istenen görüntüye bağlı olarak F35, güçlü ışıklar ve gölgeler arasında sıra dışı dinamik aralık sunarak F23’ün avantajlarını tamamlamak için tasarlandı.

Sony Professional Solutions Europe baş mühendisi Richard Lewis, şu açıklamayı yaptı:“Dijital sinema kamera piyasası her zamankinden daha rekabetçi hale geliyor.Bir üretici olarak Sony,seride sunduğumuz kalite ve işlevsellik ile kameralarımızda müşteri girişi ve geri bildirimine dayanan sürekli gelişme ile dikkat çekiyor. F35, CineAlte serisinde F23’e katılan en son üst düzey kamera,ve tam çözünürlüklü RGB 4:4:4 dijital görüntülemenin tüm avantajlarıyla beraber tam Super 35mm görüntü boyutu isteyen sinema kameramanlarını hedefliyor.”Yeni F35, F23 ile aynı gövdeye sahip, fakat PL-mount lensle tek bir Super 35mm boyutlu CCD algılayıcısı var.

Super 35mm boyutlu CCD, bazı kameralarda kullanılan interpolasyonlu ağzı açık model CMOS algılayıcıdan farklı olarak bir CCD şerit yaklaşımı kullanıyor.RGB şerit hiç alt örnekleme olmadan tam çözünürlüklü 1920x1080 RGB çıkışa imkan verirken, CCD algılayıcı siyah bölgelerde tam ayrıntılı çok geniş dinamik aralığı garantiliyor. F23 gibi F35 de doğrudan kameranın arkasına veya üzerine takılabilen ya da kabloyla uzaktan bağlanabilen bir HDCAM SR kaydediciye kayıt yapmak üzere tasarlandı.

İşlevselliği konusunda geri bildirim toplamak için endüstriye geniş çaplı danışmak amacıyla Japonya’da kameranın belli sayıda öntip modeli dağıtıldı. Sony’den Richard Lewis, sözlerine şöyle devam etti: “F23 ile piyasaya sürmeden önce yaptığımız gibi, sinema kameramanlarına F35’i mümkün olan en yakın zamanda gösterme niyetindeyiz.Bu piyasada işlevlerden taviz vermenin mümkün olmadığını deneyimlerimizden bildiğimiz için,sinema görüntüleme alanında en iyi işlev ve özelliklere sahip kameraları üretme ve dağıtma konusundaki görüşümüz için kullanıcı geri bildirimi şart.”

Tüm CineAlta serisi artık her çekim,yapım ve şimdi de profesyonel görüntüleme ihtiyacına yanıt veren bir çözümler spektrumu sunuyor.CineAlte markası,hem dijital sinema yapımı hem de sunumunda Sony liderliğini daha da sağlamlaştırıyor.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: