Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Ne Almalı! Dizüstü Mü Masaüstü Mü?

Taşınabilir Sistemler Mi Masaüstü Mü?
Dizüstü bilgisayarların başarım yetenekleri yıllardır artıyor:Artık pek çok alanda taşınabilir bilgisayarlar masaüstü sistemleri aratmıyorlar. Şimdi ise soru şu yeni bir bilgisayar alırken dizüstü bilgisayarların artıları göz önüne alındığında hantal kule tipi kasalara para vermek mantıklı mı?Eğer bir dizüstü almaya karar verdiyseniz başarım genelde tasarım veya kablosuz ağ desteği ya da sistem kapalıyken CD'yi çıkartma gibi ya özellikler kadar etkileyici bir etmen değildir.Her ne kadar bu tür özellikler sizi kendine çekse de hemen heyecana kapılmamakta fayda var çünkü dizüstü sistemler masaüstü bilgisayarlar kadar kolay yükseltilemezler.


Alacağınız sistemin sizin gereksinimlerinizi tam olarak karşılayacağından kesin olarak emin olmalısınızEğer bir yerde bir yere giderken ederken film seyretmek sizin için önemliyse o zaman DVD-ROM sürücüsü ve geniş bir ekran sizin için olmazsa olmazdır.Bu açıdan bakıldığında 17"ekrana sahip dizüstleri çok makul görünebilir.Kısa bir süre önce Blu-Ray,DVD'de sonra gelecek olan depolama birimi olma savaşını kazandı yani yakın zamanda üzerlerinde Blu-ray sürücülerin olduğu dizüstü sistemleri görebiliriz. Ancak böylesi yüksek çözünürlüklerde video oynatmak bir yandan donanıma ek yük de getiriyor.

Intel bu ihtiyaca cevap verebilmek için çoktan kollarını sıvadı ve 45 nm üretim sürecine sahip taşınabilir,işlemcilerini tanıtırken bir yandan da taşınabilir bilgisayar platformunu güncelliyor(Santa Rosa). Bu değişiklikler yüksek çözünürlüklü videoları daha başarılı oynatmaya imkan sağlıyor.Üreticiler de dizüstü pazarındaki bu değişime uyum sağlamaya başladılar.Örneğin Acer,kullanıcıları çekmek için çokluortam için tasarlanmış çeşitli modeller sunuyor.6920 serisi 16"ekranla birlikte geliyor ve HDTV çözünürlüğünde film gösterebilme özelliğine sahipler. Ancak bu başarımın bir bedeli var:6920 serisi ortalama bir sistem 2000 USD civarında bir fiyata sahip.
Peki,bir dizüstü için onca para harcamaya değer mi?Aynı parayı bir masaüstü sisteme harcasanız ne satın alabilirsiniz?Takip eden sayfalarda bu soruların cevaplarını arayacağız.
Yazının tümü için tıklayın
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: