Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Motorola’nın 2000$’lık Telefonu Var Alan Var Mı?

Millet iPhone’un pahalı oluşundan yakınadursun,hiç tahmin etmeyeceğiniz bir cep telefonu üreticisi 2000$ değerinde bir cep telefonu duyurdu: Motorola Aura.Bu cep telefonu estetik tasarımı ve malzeme kalitesi dışında fazla bir şey sunmuyor aslında.
Telefonun tasarımıyla ilgili ilk dikkat edilmesi gereken nokta,180 derece dönerek açılan kaydırmalı kapağı.Oysaki çoğu kaydırmalı kapaklı cep telefonlarının kapakları dümdüz açılır ve kapanır.İkinci dikkat çekici tasarım özelliği dairesel bir ekrana sahip olması.Döner kapak bu ekranın etrafında dönüyor.Bununla beraber ekran boyutu sadece 1.5”ölçülerinde olsa da 16 milyon renkli ve 300 dpi çözünürlüklü.Aura’nın ekranı çizilmelere karşı son derece dayanıklı.Bunun altında“çok değerli”bir neden yatmakta:62 karatlık safir kristali ile kaplanmış.

Ekranı üzerinde barındıran kaydırmalı kapak tamı tamına 200 farklı parçadan meydana gelmekte.Motorola parçanın açılıp kapanma dayanımının lüks arabalarla aynı düzeyde olduğunu söylüyor:“100.000 kere açılıp kapansa dahi ilk kez açtığınızdan farklı duygulara kapılmazsınız.”
Tuş takımı alüminyumdan yapılmış ve düğmeler birbirleriyle bitişik değiller.Telefonun kaputu ise paslanmaz çelikten imal edilmiş ve üzerine asitle desenler çizilmiş.Çeliğin yüzeyi pahalı saatlerde de kullanılan PVD ile kaplanmış.
Tüketicilerin büyük bir çoğunluğu iPhone,T-Mobile G1 ve Nokia 5800 gibi popüler ve gelişmiş telefonların peşinden koşuyor.Koşmakta da haksız sayılmazlar çünkü birçok kişi için lüks parçalar yerine bol bol özellik daha önce geliyor.Nitekim Motorola Aura’nın Bluetooth’u var fakat kablosuz ağ ve 3G desteği yok.Ayrıca tuhaf ekran şekli web sitelerinde dolaşmayı zorlaştırabilir.Neyse ki müzik ve video oynatabiliyor ve 2 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf çekebiliyor. Dahili hafıza kapasitesi ise 2GB.
Motorola Aura bunlardan ibaret ve 2000$. Şimdi alır mısınız,almaz mısınız?
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: