Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Sınırsız müzik iPhone'u devirebilir mi?

Nokia, piyasaya çıktığı günden itibaren yok satan iPhone satışlarına erişebilmek için yeni çıkaracağı telefonlarda ücretsiz ve sınırsız müzik indirme özelliğini devreye sokacak.


LONDRA - Dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi Nokia, Apple iPhone'u sınırsız müzikle vurmaya hazırlanıyor. Finlandiyalı firma, yılbaşına doğru uygulamaya koyacağı cep telefonuna sınırsız müzik indirme özelliğini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Tüketiciler, Nokia ile yapılacak 1 yıllık özel anlaşma sayesinde bu servisten yararlanabilecek. 1 yılın sonunda cep telefonundan sınırsız müzik indirebilmek için özel bir aparat satın almak gerekecek. 1 yıl bedava müzik indirenler,indirdikleri şarkıları bilgisayarlarına aktarabilecek. Yıl sonuna doğru uygulamaya geçmesi beklenen proje ilk olarak 5310 modellerinde denenecek.

iPHONE'LA AYNI MAĞAZADA

Nokia, pazar payını artırmak için hem sınırsız müzik uygulamalarını, hem de yeni model cep telefonlarını ilk olarak İngiltere pazarına sürecekç Firmanın yeni modelleri, İngiltere çapında 800 mağazası olan Carphone Warhouse'da satılacak. Apple'ın satış rekorları kıran telefonu iPhone'da İngiltere'de bu mağazalarda satılıyor.

Sınırsız müzik indirme özelliğine sahip olan 5310'ların 100 - 200 sterlin (250 - 500 YTL) arasındaki bir fiyata satılması bekleniyor.

HENÜZ ANLAŞMA YOK

Nokia, iPhone'u yeni projesiyle vurmaya hazırlanıyor ancak cep telefonlarına müzik indirmeyi sağlayan paylaşım siteleriyle henüz bir anlaşma yapılmadı. Şu anda kadar 4 büyük paylaşım sitesiyle irtibata geçen Nokia, görüşmelerden bugüne kadar olumlu bir sonuç alınamadığını ancak ksıa süre içinde anlaşmanın sağlanacağını açıkladı.

YASA DIŞI MÜZİK İNDİRMEYE SON

Nokia'nın İngiltere'deki operasyonlarından sorumlu müdürü Simon Ainsle,"Ürettiğimiz projenin şu anda eşi benzeri bulunmuyor. Kimse hem sınırsız müzik, hem de indirilen müzikleri saklama imkanı sunmuyor. Bu iş, yasa dışı müzik indirme faaliyetleri nedeniyle zor günler geçiren müzik endüstrisi için de önemli bir kaynak olacak. Bir çok aile çocuğuna yasa dışı müzik indirmeme konusunda eğitim vermeye çalışıyor" dedi.

Teknoloji Uzmanı Carolina Minasi ise, Nokia'nın bu projeyle marka değerini artıracağını ifade ederek," Sınırsız müzik indiren telefonlar markaya değer katacaktır. 5310, telefon olarak iPhone ile karşılaştırılamaz ancak Avrupa'nın ağır bir resesyon geçirdiğini ve insanların lüsk masraflarından birer birer vazçeçtiğini unutmamalıyız. Bu bağlamda sınırsız müzik indiren ve uygun fiyatlı ve 5310 insanlara çekici gelebilir" şeklinde konuştu. (Gazeteport/Ekonomi)
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: