Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

3G'yi beklerken 4G geliyor

Cep telefonlarında üçüncü nesil hizmetler anlamına gelen 3G'nin Türkiye'ye gelişiyle ilgili tartışmalar sürerken, dünya piyasalarında adından söz ettiren daha hızlı 4G uygulamasının, üçüncü nesilin hemen ardından tüketicilere sunulması bekleniyor

4G'NİN YAPABİLDİKLERİ

4G, dördüncü nesil mobil telefon teknolojilerine verilen genel addır. Benzer GSM standartları gibi hücresel bir ağ sistemi kullanmakla birlikte üçüncü nesil şebekelerde baş gösteren kapsama alanı ve benzer problemler karşısında daha verimli bir teknolojidir. 3G ve 4G'nin en büyük özelliği, mevcut şebekelerle mümkün olmayan hızlı görüntü transferini mümkün kılmasıdır.

4G teknolojisi bir DVD'yi 30 saniyede kablosuz ağdan gönderme, sabit mekanlarda 1 Gbps, hareket halindeyse 100 Mbps düzeyinde veri aktarım hızı, 1 Gbps'lik hızla, 100 mp3 dosyasını 2,4 saniyede, bir film CD'sini 5,6 saniyede, 20 dakikalık bir HDTV yayını 12,5 saniyede aktarılabiliyor.

Mobil iletişim teknolojisinin gelecek kuşağı olan 4G, kablolu ve kablosuz iletişim ve yayın teknolojilerini entegre ederek yüksek kapasiteli, veri hizmetleri, sanal gerçeklik ve biyometrik tanımlama gibi bilgi teknolojileri (IT), biyo teknoloji (BT) ve nano teknolojiyi (NT) birleştiren ve 3G döneminde mümkün olmayan çok çeşitli hizmetlerin gerçekleşmesine olanak tanıyor. (AA)
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: